Aardgasloos en energieneutraal

Nederland wil zo snel mogelijk een samenleving worden met zo min mogelijk CO2- uitstoot. Om dit te realiseren gaan alle huishoudens van het aardgas af. In de Beekweide wordt dan ook geen gasnet meer aangelegd. Uw woning in Beekweide is daarmee klaar voor de toekomst!

Natuur op z’n mooist
De woningen in Beekweide worden verwarmd door middel van een warmtepomp. Dit is een milieuvriendelijke en aardgasloze manier om uw huis te verwarmen en u te voorzien van warm water in de badkamer en keuken. De warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht om hiermee het huis te verwarmen. De buitenlucht is de energiebron. In het buitendeel op het dak wordt warmte uit de buitenlucht onttrokken en overgedragen aan het koudemiddel. Het binnendeel zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen en is direct aangesloten op het verwarmings­systeem, tevens zorgt de binnenunit voor de opwarming van een circa 200 liter boilervat. Dit boilervat zorgt ervoor dat u altijd voldoende warmtapwater heeft. 

Zonnepanelen
Een warmtepomp draait op stroom: hierdoor verbruikt uw woning geen gas meer. De benodigde elektriciteit wordt voor een gedeelte opgewekt door de aanwezige PV-panelen op uw woning. 

Vloerverwarming
De woningen zijn zowel op de begane grond als op de eerste verdieping standaard voorzien van vloerverwarming. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van radiatoren, zoals een comfortabel klimaat, een lagere energierekening en complete vrijheid bij de inrichting van uw huis.

Balansventilatie
Bij goed geïsoleerde woningen, zoals in Beekweide, hoort een comfortabele en gezonde luchtkwaliteit. Balansventilatie is een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse buitenlucht volledig in balans is met de hoeveelheid afgevoerde vervuilde binnenlucht. Hierdoor ontstaat een comfortabel en gezond luchtklimaat.

Energieneutraal (EPC 0,0)
De woningen worden energieneutraal uitgevoerd. Ze wekken de gebouwgebonden energie zelf op. Daar hoort een EPC bij van 0 wat energieneutraal betekent.