Architect

De woningen die nu in de verkoop gaan vormen de afronding van het tweede gedeelte van Beekweide. Het betreft 6 koopwoningen. 

Architectuur
Er is gekozen voor een eigen beeld, waarbij er geen grote contrasten ontstaan met de directe omgeving. Van belang is ons inziens dat het doodlopende straatje een eigen identiteit krijgt. 

Het plan kent een duidelijk begin – een wit/grijs vrijstaande woning, in het midden verschijnen twee-onder-een kapwoningen met rode baksteen gevels (met witte kaders) – ter afsluiting komt er weer een wit/grijs vrijstaande woning. De garages worden in donkere baksteen uitgevoerd – waardoor de nadruk op de woningen komt te liggen.
De vrijstaande woningen hebben een slaap­kamer en badkamer op de begane grond, en een geïsoleerde garage die ‘binnendoor’ bereikbaar is, bouwnummer 6 beschikt over een vrijstaande garage. Bij deze woningen is de zithoek aan de tuinzijde gepositioneerd. 

De twee-onder-een-kapwoningen zijn uitermate geschikt voor senioren. Door de extra breedte zijn de woningen, wat bij dit type redelijk uniek is, zowel straat als tuingericht. De zithoek ligt aan de voorzijde, de keuken is in het midden geplaatst en de eethoek is georiënteerd op de brede tuin.

Daan Lafeber
Architect