Renswoude - Kasteeldorp met karakter

Midden in de Gelderse Vallei en in het zuidoosten van de provincie Utrecht ligt Renswoude. Dit prachtige kasteeldorp is gelegen tussen enerzijds de beboste heuvels van de Utrechtse Heuvelrug en anderzijds de natuurrijke Veluwe. De ligging van Renswoude in de provincie Utrecht is fantastisch, te midden van een groot landelijk en agrarisch gebied, maar ook in de directe omgeving van vele voorzieningen. Door de centrale ligging van Renswoude zijn grote plaatsen als Veenendaal, Ede, Barneveld, Amersfoort en de rijkswegen A12 en A30 snel bereikbaar. Naast de voorzieningen in de directe omgeving beschikt Renswoude zelf ook over een hoog voorzieningenniveau. 

Renswoude is een jonge gemeente, het aantal jeugdigen (onder de 44 jaar) ligt beduidend hoger dan de rest van de provincie Utrecht. Op dit moment heeft Renswoude meer dan 5000 inwoners. Het centrum van Renswoude biedt een gevarieerd aanbod van voorzieningen.

Het aanwezige winkelbestand kan in ruime mate voorzien in de dagelijkse behoeften. Naast goede detailhandel heeft Renswoude ook een eigen bibliotheek, twee  basisscholen en diverse sportvoorzieningen op sportpark De Hokhorst. Niet alleen beschikt Renswoude over een prachtige natuur, maar ook over een aantal stijlvolle monumenten, waarvan de Koepelkerk, de Nieuwe Buurt en natuurlijk Het Kasteel de bekendste zijn.